Négy évvel ezelőtt alapították meg a Renovo Motors nevű céget, amely elektromos szuperautó megépítését tűzte ki célul. Nem vállalták túl magukat, hiszen kezdettől fogva úgy tervezték, hogy ők csak a hajtást készítik el, amit aztán megfelelő karosszériába csomagolnak – hasonló módon, ahogy azt a Tesla is tette. Utóbbi épp nem kínál sportkocsit, úgyhogy a Renovo szerint tökéletes időzítéssel készült el alkotásuk.

A Renovo Coupé karosszériája a Shelby American által gyártott Daytona Coupé, amelyet nem csak azért választottak, mert az egy legendás USA-beli kocsi, de annak térváza/felfüggesztése már alaphelyzetben is képes ekkora teljesítmény elviselésére. A motorterében hatalmas V8-as helyett 500 LE/1356 Nm csúcsteljesítményű elektromotor dolgozik.

A 96 km/órás sebességet 3,6 másodperc alatt képes megfutni a Renovo Coupe, csúcssebessége elektronikusan korlátozott 193 km/óra. Az akkumulátorról csak annyi információt közöltek, hogy az 740 V-os feszültséggel működik, a kapacitása mindössze 30 kWh, ami ideális körülmények között 160 km-es hatótávolságot tesz lehetővé. Főleg utóbbi téren még lenne mit javítani.

Jelenleg a működőképes prototípus az egyedüli Renovo Coupé, de már fogadják a megrendeléseket. Összesen 100 darabot akarnak készíteni, ezt is több év leforgása alatt – nem csoda, különösebb kívánságok teljesítése nélkül is 529 000 dollár, azaz 124 millió Ft az ár. Az első példányokat a jövő év elején már képesek lennének átadni a megrendelőknek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!