Kívülről mindössze az új első lökhárító jelenti majd a változást az Opel Meriva kompakt egyterűnél, miközben kicserélik az összes erőforrást és fejlesztik az autó aktív biztonsági rendszereit is.

Úgy tűnik az Opel most nem úgy vezeti be az új motorcsaládját, mint azt az Ecotec megjelenésekor tette, hogy hosszú éveken át gyártásban tartja még a régebbi erőforrásokat. Úgy tűnik, hogy ahogy a gyártás felfut, folyamatosan, viszonylag rövid, 1-2 éves határidőn belül az összes autójában bevezeti majd a korábbinál erősebb és takarékosabb, részben szentgotthárdi gyártású motorokat.

Az új lökhárító is annak köszönhető, hogy az Euro 5-ös és Euro 6-os tisztaságú dízeleknek az eddiginél nagyobb hűtőlevegő-igénye van, amely miatt átszabják a kocsi orrát, és egyben lejjebb viszik a márkajelzést, ahogy azt a megújult Astránál is tették. Ha már hozzányúlnak a motorokhoz, akkor az Opel Eye segéd legújabb változatát is belerakják a Merivába. Utóbbit azonban csak felár ellenében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!