A dízelbotrány ellenére is tartja magát a Volkswagen sajtóosztálya az év elején eldöntött ütemtervhez, így most leleplezték az észak-amerikai Passat felfrissített változatát, amely megtartja a 2,0 literes TDI-t is – amelynek a forgalmazását jelenleg épp tiltja az EPA hatóság, de ilyen apróságokra nem tér ki a sajtóközlemény.

Az európainál fél számmal nagyobb méretű autó még mindig az MQB-korszak előtti technikát használja, és épp csak az orrát rajzolták át, az USA-ban elsőként ehhez kínál teljesen LED-es fényszórót a márka – felár ellenében. Újdonság még az R-Line sportos megjelenési csomag, ami az átrajzolt lökhárítók mellett 19 colos felniket tartalmaz.

Az utastérben zongoralakk-fekete betétek, egy kicsivel több króm és a legújabb fejegységek mellett a kormánykerék jelenti az újdonságot. A motorkínálathoz nem nyúltak, az alapváltozatban 1,8 literes turbómotor dolgozik, amelyet felár ellenében a 2.0 literes TDI-re vagy 3,6 literes V6-osra cserélnek le. Mármint jelen állás szerint csak ez utóbbira.

A Volkswagen Passat leleplezése egyébként nem a tervek szerint alakult, a cég vezetői közül többen is az utolsó pillanatban mondták vissza jelenlétüket a sajtótájékoztatón, így Herbert Diess, a márka igazgatótanácsának tagja és Heinz-Jakob Neusser, a VW fejlesztésekért felelős igazgatója se jelent meg. Diess számára ez lett volna a bemutatkozó szereplés az észak-amerikai újságírók előtt. Michael Horn, a Volkswagen of America vezetője jelen volt a rendezvényen, de csak egy előre megfogalmazott szöveget  olvasott fel és nem válaszolt újságírói kérdésekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!