Indiában március végén-április elején indul meg a Suzuki Ertiga nevű kompakt egyterű forgalmazása, azaz nem váratják sokat a vásárlókat. Az, hogy a világpremierre és a gyártásra is Indiában kerül sor, jól jelzi, milyen fontos a szubkontinens a Suzukinak.

A forma érdekes keveredése az új Swift, a Splash és úgy általában az összes jelenleg is futó Suzuki modellnek. A karosszéria hossza 4265 mm, szélessége 1695 mm, magassága 1685 mm, a tengelytávolság 2745 mm. Három üléssornak, 5+2 személynek szorítottak helyet a kompakt kategória méretein belül.

Kezdetben kétféle motorral, az új fejlesztésű 1,4 literes benzinessel (94 LE/130 Nm) és az 1,3 literes turbódízel erősebb (90 LE/200 Nm) változatával lehet megvásárolni majd a Suzuki Ertigát. Előbbi (indiai szabvány szerinti) átlagfogyasztása 6,24 l/100 km, utóbbié 4,8 l/100 km. Azon kívül, hogy egy korábbi interjúban a Maruti egy illetékese a modell európai exportjáról is beszélt, nincsenek híreink a magyarországi elérhetőségéről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!