Felszereltségtől/karosszériától függően eltérő első lökhárítókat kap a Renault Mégane felfrissített változata, amely Collection 2012 néven kerül hamarosan (Franciaországban márciustól) a kereskedésekbe.

Néhány piacon az 1,6 literes benzines erősebb változatát 1,2 literes, 115 lóerős TCe turbómotorral váltják, utóbbi nyomatékban (190 Nm) is többet tud elődjénél. A szabványos átlag 5,3 l/100 km, ami több mint ezer kilométeres hatótávolságot jelent – ha véletlenül sikerül reprodukálni a laboratóriumi körülményeket. A dízelmotorok között átdolgozták az erősebb 1,5literes dCi-t, amely immár az Energy generációhoz tartozik, teljesítménye 110 lóerő. Immár a Mégane-hoz is elérhető az 1.6 dCi 130 lóerővel, 3,8 l/100 km-es átlagfogyasztással.

A Renault Mégane RS kedvelői 15-tel több lóerőnek örülhetnek, a kétliteres benzines turbómotor nyomatéka is emelkedett 20 Nm-rel. Mattfekete 18 colos felnik és piros varrással díszített sportkormány is jár a forró ferdehátúhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!