A Community Cars nevű vállalkozás megvásárolta a Rehab Zrt. által kifejlesztett Kenguru elektromos hajtású rokkantautó gyártási jogát, és azzal a gonddal küzd, hogy nem tud elég autót gyártani, ezért befektetőket keres.

A gyártás felfuttatása mellett a motorkerékpár-kezelőszervekkel szerelt eredeti Kenguru továbbfejlesztésén is dolgoznak, a botkormányos változattal azoknak is elérhetővé akarják tenni a személyes mobilitást, akik nem rendelkeznek elég erős felsőtesttel a motorkerékpár-kormány kezeléséhez. Az alap konstrukcióhoz nem nyúlnak, acél vázra húzzák rá a műanyag karosszériát, a hátsó kerekeket egyenként egy 2,7 lóerős elektromotor hajtja. A maximális sebesség 45 km/óra, egy feltöltéssel 70-110 km távolságra képes eljutni a Kenguru. A 2,12 méter hosszú járművel keresztben is lehet parkolni, ilyenkor a hátsó rámpáról egyenesen a járdára lehet kigurulni a kerekesszékkel, ami szintén nagy könnyebbség a mozgássérülteknek. Az Egyesült Államokban 25 000 dollárért adják a kézzel összeszerelt Kengurut, de ez akár nullára is csökken a helyi mozgáskorlátozottaknak járó támogatások/adókedvezmények igénybe vétele után.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!