Közpénzek pazarlása miatt akarnak eljárást indítani civil szervezetek Sanghaj városának kormányzata ellen, hiszen több, mint gyanús, hogy a kétszer két sávos Yousi út egy pontjára, egy kereszteződés közelében 60 darab térfigyelő kamerát telepítettek egy kétkarú oszlopra.

Ez legalábbis megkérdőjelezi a döntéshozók szellemi képességeit, illetve felveti a korrupció gyanúját is. Már csak azért is, mert az útszakasz és maga a megfigyelt kereszteződés is kifejezetten nyugodt és biztonságos útszakasznak számít. A városvezetés elzárkózott attól, hogy kommentálja az esetet, de ennyivel valószínűleg nem ússza meg a dolgot.

Egyes források szerint az vezetett a kamerák hirtelen megszaporodásához, hogy egymással párhuzamosan több osztály is elrendelte az adott útszakasz megfigyelését. Ezek között megtaláljuk a rendőrséget, a városi közlekedésért felelő osztályt, az időjárási irodát, a turisztikai bizottságot, no meg azt a főosztályt is, amelynek az a dolga, hogy a térfigyelő kamerákat tesztelje a többi részleg számára. A kamerák telepítője szerint megszokott, hogy egyszerre több optikát is felszerelnek a holttér miatt, de azért annyi holttér a földön nincs, amelyet csak 60 darab kamerával lehet lefedni. Igaz, a felszerelt berendezések között találunk néhány vakut és infra-fényszórót is, utóbbi éjjeli üzemmódban segítik a kamerák működését.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!