A nagyszabású adományátadó ünnepséget a Hankook 2013. november 5-én rendezte, rácalmási üzemében, az Abroncsadományozási Program keretében a vállalat idén 80 kisebb közhasznú szervezet, valamint az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) számára nyújt jelentős támogatást gumiabroncsok formájában. Az adomány összértéke megközelítőleg 25 millió forint, amely mintegy 1300 db gumiabroncsnak felel meg. A 80 kiválasztott szervezet a szociális szféra olyan területeiről került ki, mint például a koraszülöttmentés, a gyermekedukáció, betegszállítás, életmentés vagy bűnmegelőzés. A kis szervezetek mellett a Hankook folytatja az Országos Mentőszolgálat támogatását is.

– A Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány számára nélkülözhetetlen az egyetlen mikrobuszunk, mellyel mozgássérült ellátottainkat szállítjuk, és házhoz visszük személyi segítésünket, támogató szolgálatunkat. Járművünk üzemeltetése a folyamatosan szűkülő források miatt nehéz, az adományozott új gumiabroncsok nagy segítséget jelentenek számunkra a biztonságos közlekedésünkhöz. Nagyon hálásak vagyunk! – nyilatkozta Kecskés Rózsa, a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány szakmai igazgatója. – A nem újszülött intenzív osztályon világra jött koraszülöttek szállítása önmagában is hatalmas veszélytényezőt jelent, ezért alapítványunk erre a célra nagyon komoly felszereltségű neonatológiai rohamkocsit épített ki, amely „mozgó intenzívosztályként” funkcionál a kórházba szállítás alatt. Elengedhetetlen, hogy ez a kezdeti időszak károsodás nélkül érjen véget a koraszülöttek számára. Alapvető fontosságú a szállítás során, hogy a rohamkocsi milyen gumiabroncsokkal van felszerelve, hiszen a kerekek menetzaja plusz stressztényezőként jelenik meg az újszülöttek számára. Mivel alapítványunk költségvetése véges, de a kopott gumikat minden esetben le kell cserélnünk a koraszülöttek mentése érdekében, számunkra a Hankook gumiadományának életmentő jelentősége van. – nyilatkozta Dr. Somogyvári Zsolt, szakmai vezető, főorvos a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért képviseletében.

A kisebb intézmények segítésére irányuló kezdeményezés mellett a Hankook 2013-ban is támogatja az Országos Mentőszolgálatot mint országos hatáskörű szervezetet, amely tevékenységével a társadalom számára elengedhetetlenül fontos szolgálatot lát el. Az OMSZ idén 600 darab téli gumiabroncs-adományban részesült, amelyeket a szervezet 150 db mentőautójára szerelnek fel országszerte. Ezzel a támogatással az Országos Mentőszolgálat mentőkocsijainak újabb jelentős részére került téli abroncs, segítségükkel gyorsabban és biztonságosan hajthatják végre sokszor életmentő feladataikat. – Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nevében mondhatom, hogy igazán hálásak vagyunk a Hankook nagylelkű adományért. Munkánk – ahogy jelmondatunk is tükrözi – hivatás az életért. Bajtársaim naponta több mint kétezer esetben sietnek életet menteni, sokszor rossz útviszonyok között. Az új „sárga mentőautóink” már nagyon jól felszereltek, de a legtöbb autónk még régi, ezeken rendszerint négyévszakos gumikat használtunk. A Hankook ismételt adománya révén immár a mentőautóink többsége a téli közlekedésre legalkalmasabb gumiabroncsokon futhat. Úgy gondolom, hogy ezek a Hankook téli gumik jelentősen könnyítik majd mindennapi tevékenységünket, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban és biztonságosan hajtsuk végre feladatainkat.” – tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

– A 2013-ban újraindított Abroncsadományozási Programunk céljául azt tűztük ki, hogy a nagy, országos szervezetek mellett kisebb alapítványok és egyesületek számára is segítséget nyújtsunk. Az egy hónapos pályázati időszak alatt beérkezett nagyszámú kérelem azt bizonyítja, hogy jó úton járunk – mondta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes adományátadó rendezvény után. – Felelős vállalatként az elkövetkezendő években is folytatni kívánjuk abroncsadományozási programunkat, ezért arra buzdítunk minden érintett szervezetet, hogy kövessék figyelemmel a program alakulását. – tette hozzá a cég első embere.

A nagyszabású adományátadó ünnepséget 2013. november 5-én rendezte a Hankook Tire rácalmási üzemében. A Hankook Abroncsadományozási Program 2012 őszén a vállalat átfogó társadalmi felelősségvállalási stratégiája, a „Hankook Értékteremtő Program” fontos elemeként indult. A vállalat célja a leginkább támogatásra szoruló szervezetek tevékenységének támogatása, valamint a közúti közlekedésük biztonságának elősegítése hazánkban. A program keretében a cég tavaly több mint 1300 téli gumiabroncsot adományozott három országos szervezetnek – az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek. A Hankook Tire Magyarország Kft. hosszú távú CSR stratégiájának része a már meglevő programok folytatása, valamint ezek közül néhány kiterjesztése, így a Hankook a jövőben tovább bővítheti Abroncsadományozási Programját, illetve néhány helyi eseményt regionális vagy országos szintre emelhet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!