A San Diego-ban megrendezésre kerülő Comic-Con kiállítás alkalmából a Ford, a Toyota, a Hyundai és a Kia is készített egy-egy képregény/rajzfilm témájú autót. Ezek közül a Ford vette a legkomolyabban a dolgot, az ő alkotásukat meg is lehet vásárolni.

A hatvanas években készített Batman filmsorozat autójának stílusában alakították át az F-150-es pickupot. Az alkotást egyébként az eredetit jegyző George Barris fia, Jared Barris készítette a Galpin műhely segítségével, ahol szívesen várják a megrendeléseket az igazán eredeti megjelenésű pickupra – a vételár nem ismert.

A Hyundai alkotásánál szerencsések lehetünk, hogy azt nem fogják sorozatban gyártani – nem túl biztonságos ugyanis a The Walking Dead című zombis filmsorozat témájának megfelelően azon mindenféle gyalogos-irtó eszközt helyeztek el. A gépágyú mellett láncfűrészek, a felnikre helyezett fűrészlapok és egyéb kedvességek borítják a Veloster karosszériáját.

Ehhez képest a másik véglet a Toyota által a Spongyabob rajzfilmek stílusában átalakított Highlander, amely kifejezetten családbarát. Legalábbis ezt állítják a sárga bőr kárpittal, kék tetőkárpittal (a fejünk fölött lévő óceán) ellátott öszvérről, amelyet az egész Egyesült Államokban körbevisznek majd. A gyerekeknek biztos tetszik majd, a családanyák- és apák lelkesedése már megkérdőjelezhető.

A Kia nem csinált mást, mint az eddig egyenként adagolt szuperhős-autók sorát megkoronázta az Igazság Ligájának Sorentójával. Úgy tűnik, a nyolcadik autónál már elfogyott a képzelőerő, a nagy felnin és a különleges festésen kívül nincs semmi változás a normál autóhoz képest. A Kia We Can Be Heroes kampányhoz készített autóival eddig 285 000 dollárt gyűjtöttek az afrikai éhezők támogatására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!