Kifejezetten a londoni tömegközlekedési igényekre szabták a dízel-elektromos hibrid hajtással szerelt, a megrendelő neve után TfL-nek nevezett emeletes buszt, amelynek egy példánya most baleset szenvedett. Egyelőre nem tudni, a sofőr vagy műszaki hiba okozta-e a balesetet.

A szemtanúk szerint nagy sebességgel, jóval 50 km/órás tempó felett száguldott az autóbusz, amely eredeti, balra kanyarodó vonalát nem követve egy kereszteződésben egyenesen haladt tovább, áthajtva egy piros lámpán, majd a forgalmi okokból feltorlódott sorba hajtott. Egyelőre nem tiszta, hogy a sofőr rosszulléte vagy műszaki hiba okozta-e a balesetet, mivel a három súlyos sérült között van a autóbusz vezetője is, a másik kettő egy Citroënben utazott, amelyet alaposan összetört a busz.

A mentőegységek szerint egyébként csoda, hogy rajtuk kívül csak 12 könnyű sérült volt még, hiszen négy személyautót és két másik menetrendszerű buszt is összetolt az elszabadult hibrid TfL busz. A kórházi vizsgálat szerint egyébként egyik súlyos sérült sincs életveszélyes állapotban. Egyelőre vizsgálják a balesetet okozó autóbuszt, arról nincs szó, hogy felfüggesztenék a már futó darabok üzemeltetését illetve leállítanák az összesen 600 darabos flotta sorozatgyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!