Augusztus első hétvégéjén Kanadában zajlik az FIA ralikrossz-világbajnokság szezonjának hetedik versenye. A 16 fős mezőnyből a „Just Married” felirattal tűnik ki Szabó Krisztián fehér Audi S1 EKS RX quattrója: csapata így gratulált a magyar induló egy héttel ezelőtti esküvőjéhez. A Trois-Rivières belvárosában kialakított pályán korábban még sosem járt a ralikrossz kétszeres Európa-bajnoka, a versenyhelyszín jellege miatt pedig a szombati első nap a tempó folyamatos fokozásáról szólt.

„Az elején szokatlan volt, hogy milyen szűk a pálya, két oldalról falak veszik körül, és mindenhol nagyjából kilencven fokos kanyarok vannak, a kanyarok közepén pedig betonsarok található. Megmondom őszintén, eleinte kicsit tartottam is a falaktól. A szabadedzéseken nem is éreztem még rá a pályára, a Q1 már valamivel jobb volt, a Q2-ben pedig 7. lettem, ami nem rossz eredmény, de lehet még jobb is. Bevallom, számomra ez nehéz pálya, de kanyarról kanyarra kezdek ráérezni, és javuló tendenciát mutatnak az időeredményeim” – mondta az EKS versenyzője, aki a köztes eredménylistán jelenleg 10. helyen áll.

„Van egy pont a pályán, ahol pár tizedmásodpercet veszítek, ezen kívül néhány kanyar, ahol kevesebbet. Ezt a nagyobb hibámat szeretném kijavítani, és akkor biztosan jobb lesz. A másik két Audi, Bakkerud és Doran jól megy. Ők nem először versenyeznek Kanadában, viszont nekem csak jó, hogy gyorsak, mert tudom, hogy az autó gyors és sokat tudok tőlük tanulni, hogy kitoljam a határaim.”

Az időeltolódás miatt a hétvége eseményei közép-európai idő szerint késő délután és este zajlanak: a Spíler 1 TV élő közvetítése az elődöntőről és döntőről 20.00-kor kezdődik és 22:00-ig tart.

Köztes eredménylista 2/4 kvalifikációs futam után (WRX, Kanada): 1. Niclas Grönholm (finn, Hyundai i20) 88 pont; 2. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 86 pont; 3. Guerlain Chicherit (francia, Renault Megane RS) 82 pont; 4. Anton Marklund (svéd, Renault Megane RS) 78 pont; 5. Timur Timerzsanov (orosz, Hyundai i20) 77 pont; … 10. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 69 pont.

Részeredmények: Q1: 12. Q2: 7.