Hivatalosan a Mercedes-Benz Formula-1 Partyn debütált Magyarországon a Mercedes-AMG S 63 E Performance, amely az eddigi legnagyobb teljesítményű S-osztály. 1971-ben az AMG által tuningolt Mercedes 300 SEL 6.8 “Vörös Disznó” volt az első csúcsteljesítményű luxuslimuzin, ennek a modellnek az egyik leszármazottja a mai S 63, amely V8-as biturbó benzinmotorral, továbbá egy kiegészítő elektromotorral rendelkezik a hátsó tengelyen. Így összesen 802 lóerő teljesítményt képes nyújtani az autó. Az S-osztály további különlegessége, hogy a csillag nem a motorháztetőn, hanem a hűtőrácson található. A luxusautót az esemény sztárvendége, Lewis Hamilton, a Mercedes-AMG Petronas F1 Team hétszeres világbajnok pilótája is méltatta, aki pódiumbeszélgetés keretében válaszolt kérdésekre.
– Gyerekkorom óta vezetek, ez a szenvedélyem, nincs szükségem extra motivációra, csak teszem a dolgom, és igyekszem a legjobb lenni nap mint nap – hangsúlyozta Lewis Hamilton. Kiemelte, hogy versenyzőként mintegy 2000 ember áll személyes sikerei mögött, s nagyon büszke arra, hogy a Mercedes-Benz csapata mindent megtesz a sokszínűség és a környezetvédelem érdekében. Hamilton szerint a mesterséges intelligencia már jelen van a Formula-1-ben is, elsősorban a formatervezés területén, de az emberi tényező, az intuíció és a kreativitás mindig is nélkülözhetetlen lesz a sikerekhez.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. több mint 30 éve segíti különböző módon a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját, amely a Formula-1 Magyar Nagydíj hivatalos versenyhétvége előestéjén – egy exkluzív rendezvény keretében – jótékonysági árverésre invitálta partnereit. Egy csendes aukció keretében különböző relikviákra lehetett licitálni, a felajánlott összegeket a Mercedes-Benz Hungária Kft. megduplázta. Összesen kétmillió forint gyűlt össze, amely teljes egészében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját fogja segíteni.
– Mintegy 50 ezer gyereknek segítünk évente, legyen szó oktatási programokról vagy egészségügyi ellátásról, ez a felajánlás is jó helyre kerül, a magyar gyermekek javát fogja szolgálni – mondta Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke. Hozzátette: hálás köszönet illeti a Mercedes-Benz Hungária Kft.-t, amely az aktuális gazdasági helyzettől függetlenül elkötelezetten segíti az egyesületet, ezáltal pedig a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket.
Nem csak a debütáló S-osztály teljesítménye, de a hangja is lenyűgözte a vendégeket. A zenei producer, iamyank –vonósokkal közösen – egyedi zeneművet alkotott, amelyben felcsendült a luxusautó motorhangja is. A V8 szimfóniát a szerző által dedikált bakelitlemezen vihette haza az egyik licitáló, aki a legtöbbet ajánlotta érte a jótékonysági árverésen. A csendes aukció másik kedvence egy németországi AMG tesztvezetés volt a fejlesztők számára fenntartott exkluzív pályákon, amelynek keretében szakértők segítségével ismerheti majd meg a jótékonykodó a nagyteljesítményű AMG modellek lenyűgöző teljesítményét.