Jelenleg kétféle motorral gyártják Esztergomban a Suzuki Swiftet, az 1,2 literes, 84 lóerős mellett a továbbfejlesztett, DualJet fantázianévre hallgató 90 lóerős négyhengeres is elérhető egyes piacokon, ahol az alacsonyabb károsanyag-kibocsájtás miatt kedvezőbb adózási környezet versenyképessé teszi.

Eddig csak elsőkerékhajtással adták ezt a kettős, közvetlen és szívócső-befecskendezésű erőforrást, októbertől  már az összkerékhajtású változat is ezt kapja – szériában. A 90 LE/120 Nm teljesítményű négyhengeres motorleállítóval is rendelkezik, az összkerékhajtású változatban 4,8 l/100 km a szabványos átlaga. Az ötfokozatú, kézi kapcsolású váltón és az automatikus összkerékhajtáson nem változtattak.

Mivel a négykerékhajtás eleve megdrágítja a Swiftet, Olaszországban például csak két, gazdagon felszerelt változatban lehet megvásárolni. A B-Cool változatban 16 colos könnyűfém felnik, LED-es menetfény, légkondi, rádió van a fedélzeten, a B-Top ezen felül érintőképernyős navigációt, digitális légkondit, kulcs nélküli bejutást és motorindítást tartalmaz. Arról nincs hír, hogy hazánkban is elérhetővé tennék a DualJet motoros Swiftet, vagy az összkerékhajtású változatot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!