Nagy-Britanniában a rendőrség figyelmeztette az autósokat, hogy manapság az esetek harmadában az eltulajdonított autókat nem klasszikus, mechanikai segédeszközökkel, hanem számítógépes hekkeléssel viszik el.

A klasszikus kulcs-jellopás mellett már olyannal is találkoztak, amikor vírussal fertőzték meg az autó fedélzeti rendszerét, majd az irányítást átvéve nyitották az ajtókat, kikapcsolták a riasztót és beindították a motort. Az eltulajdonítás kezdete és az autó elindulása között mindössze 10 másodperc telik el. A rendőrség szerint az autógyáraknak szorosabban együtt kellene működnie a hatóságokkal, mert ők olyan módszerekkel találkoznak, amelyekre a gyártók nem gondolnak. Addig azt tanácsolja a brit rendőrség az autósoknak, hogy ne hagyatkozzanak a gyári védelmi rendszerekre, hanem használjanak valamiféle mechanikus védelmet, legyen szó kormány- pedál- vagy váltózárról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!