Nem ez első eset, hogy a CourrÈges divatház a járműiparban dolgozik, 1983 elején a Honda Tact robogót tervezték át, akkor azonban csak a színekkel variáltak, most néhány egyedi alkatrészt is készítettek annak érdekében, hogy stílusos legyen a Citroën e-Mehari villanyautó.

A fehér a téma alapja és az autó majdnem minden porcikájának a színe, amelyet foltokban narancs színnel dobnak fel. Aztán ott van az áttervezett tető, amely csak az elöl utazóknak nyújt némi védelmet, a hátsó rész fölé már nem terjed ki a homokfújt plexilap védelme. Aggódni nem kell, a gyári eredetihez hasonlóan a dizájnos belső is teljesen egészében időjárásálló kialakítású lett.

A gyári sportkormány helyére a Citroën márkánál sokáig meghatározó egyküllős volánt helyeztek, és ahogy eddig, ezután sincs semmiféle passzív biztonsági berendezés a fedélzeten. A megjelenésen kívül nem bolygatták a konstrukciót, tehát 67 lóerős villanymotor hajtja az első kerekeket, a csúcssebesség 110 km/h és a 30 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral mintegy 200 km távolságot képes megtenni egy feltöltéssel az e-Mehari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!