Eredetileg az ausztrál hadsereg kérésére fejlesztette ki a Mercedes a 6×6-os G-osztályt, amelyből aztán elkészítették a brutális megjelenésű AMG utcai változatot. Most pedig visszatérve a gyökerekhez újabb háromtengelyes katonai változatokat mutatott be a stuttgarti cég.

A legnagyobb újdonság, hogy immár páncélozás nélkül is rendelhetőek a katonai változatok. Ezeket nem hadi bevetésre, hanem logisztikai célokra lehet használni, a páncél elhagyásának köszönhetően 3 tonna hasznos teherbírással rendelkezik. Az eddig egyedüliként létező dupla fülkés felépítmény mellett immár szimpla fülkével is kérhető a legnagyobb G-osztály.

A gyári megjelenésen felül már a még nagyobb védelmet biztosító LRPV (Long Range Patrol Vehicle) változatban is kérhető. Ebben az esetben hat katonát tud szállítani, a páncélozást pedig igényektől függően lehet variálni, ha például lőni kell, akkor például eltávolítható a szélvédő egy fele. A motortérben a civil Professional modellekben is használt, 180 lóerős teljesítményű 3,0 literes V6-os dízel dolgozik, de itt van még egy 53 literes kiegészítő tank is a fedélzeten, ami 1000 kilométer feletti hatótávolságot biztosít.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!