Egyelőre még csak nem hivatalosan mutatkozott be a Milan Abarth nevű osztrák szuperautó, több Monte Carlo-i éjjeli klubban volt megtekinthető a prototípus, februárban lesz a hivatalos világpremier.

Mindössze 7 darab normál és 7 darab SS változat gyártását tervezik, a nem hivatalos bemutató azért volt, hogy minél előbb vásárlókat találjanak. Nem véletlen a név, hiszen Karl Abarth fia, Raphael Abarth is segített az autó megalkotásában.

A néhány fényképen kívül nagyon szűkösek a rendelkezésre álló adatok az autóval kapcsolatban, és ez később se fog nagyon változni, hiszen minden egyes példányt teljes mértékben a vásárló igényei szerint építenek fel. A saját tömeg 900-1100 kg attól függően, milyen extrákat kér a kedves megrendelő, a választott motortól függően 600-1700 lóerős teljesítményről van szó.

Az utastér a csupasz karbontól a prototípuson látható, gyémántvarrású bőr belsőig terjedhet, de a kézi munkának köszönhetően a kedves megrendelő minden kívánságát teljesíteni tudják. Ezek után nem csoda, hogy akár meg is lehet sokszorozni a 300 000 eurós, azaz nagyjából 85 millió forintos alapárat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!