Németországban a meteorológiai szolgálat 2002 óta biztosít lehetőséget vállalkozásoknak arra, hogy pénzért cserébe elnevezzenek egy időjárási frontot. Az innen származó bevételeket a berlini Szabadegyetemen az időjárási kutatások finanszírozására fordítják. A Mini egy ciklon és egy anticiklon névadási jogát vásárolta meg, ennek megfelelően a mostani hideget okozó légköri képződmény Németországban Cooper névre hallgat.

A Mini marketingosztálya természetesen sajnálja, hogy pont egy ilyen súlyos következményekkel járó – több mint 100-an már meghaltak a nagy hidegben, csak Ukrajnában 950 embert kezelnek fagyásos sérülésekkel kórházakban – anticiklon kapta a Cooper nevet, de azzal védekezik, hogy egyrészt nem választhatják ki, mikor használják fel a nevet, másrészt a kialakuláskor nem is tudni, milyen hatása lesz a légköri képződménynek.

A müncheni központú Sassenbach sajtóügynökség a sajnálat kifejezésén túl nem kívánja kommentálni az ügyet, annyit azért közöltek, hogy egy – remélhetőleg felmelegedést hozó – ciklon nevét is megváltották, nem tudjuk, a Minnie mikor fog megérkezni hozzánk. A ciklon nevének megváltása egyébként mindössze 229 eurójába került a Mininek – kis pénzből is lehet nagy bakot lőni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!