A Miami Vice tévésorozat a nyolcvanas években jelentette a csúcsot, persze eltartott egy ideig, amíg tényleg híres lett a széria – az első két évadban használt fekete Ferrari Daytonának látszó tárgy valójában egy harmadik generációs Corvette volt új műanyag héjjal. Azonban a sorozat nemzetközi sikerét is látva a Ferrari úgy döntött, két Testarossával segíti ki a stábot.

A folytonosság kedvéért a gyár fekete színben szállította le az autókat, de mivel itt már nem kellett elrejteni az apróbb hibákat, és a kamerák képén sokkal jobban látszódott az éjszakai felvételeken, mindkét autót átfényezték fehérre. Ezen kívül teljesen gyári állapotú az 1986-os példány, amelyen nem is szabad csodálkozni annak tekintetében, hogy a mai napig mindössze 16 000 mérföldet tett meg ez a Testarossa.

Korai példányról van szó, ennek megfelelően csak a vezetőoldalon van külső tükör, a 4,9 literes, 180 fokos hengerszögű V12-es teljesítménye 390 lóerő. Még felsorolni is nehéz, mennyi dokumentációt adnak az autóhoz, nem csak a teljes, márkakereskedésben elvégzett szerviztörténet, de a Miami Vice sorozatban játszott szerepét is bizonyítják a papírok.

A különlegessége miatt az eladó 1,75 millió dollárt szeretne kapni az autóért, amely húzós a Ferrari Testarossák között. De abban is biztos lehet a kedves vásárló, hogy nem talál egy másik példányt ilyen előélettel és ennyire jól megőrzött állapotban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!