Kicsi az autó, de a neve nagy: Mini Cooper S John Cooper Works GP. Mindez az eddigi legfürgébb Mini becsületes neve, amely azért titokzatos jószág: azt tudjuk, milyen gyorsan megy körbe a Nürburgringen, de a teljesítménye nem ismert.

Azt tudjuk, hogy az előző, 210 lóerős JCW GP-nél 19 másodperccel hamarabb, 8:23 alatt futja meg a Nürburgring Nordschleife kört, de a lóerők számát csak becsülni tudjuk. Egyes hírek szerint 230, mások szerint 240 lóerős a kis négyhengeres, ne feledjük, a Citroën mérnökei ebből az 1,6 literes turbómotorból már 256 lóerőt is előcsalogattak.

De nem csak a motorral foglalkoztak a mérnökök, új hangolású felfüggesztést, alacsony tömegű négyküllős könnyűfém felniket, új spoilerkészletet is kapott az autó, amelynek utastéréből száműzték a hátsó ülést. Világszerte kínálják majd az autót, és összesen 2000 darabot készítenek a Mini Cooper S John Cooper Works GP-ből, amely egészen a Coupé karosszériás JCW GP érkezéséig őrzi majd „a leggyorsabb Mini” címet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!