A rendezők több mint ezer résztvevőt várnak a Wörthi tó mellé augusztus 22. és 24. között. Míg 2001-ben több mint 400 fő érkezett az 1. smart times Eventre kb. 250 smart-gépkocsival, 2002-ben csaknem kétszer ennyien, több mint 800-an látogattak el a rendezvényre kb. 650 smart city-coupéval és smart cabrióval.

Az idén ismét izgalmas és tartalmas program várja az érdeklődőket. A 2003. évi smart times Event programja:

A smart-hétvége augusztus 22-én, pénteken veszi kezdetét egy üdvözlőkoktéllal, amelyre Klagenfurt város látja vendégül a résztvevőket, és ahol minden smart-vezető a legfontosabb tudnivalókat és programpontokat tartalmazó üdvözlőmappát kap útravalóul.

Augusztus 23-án
, szombaton az óvárost tekinthetik meg a smartosok. Ezután indul a Wörthi tó körüli nagy felvonulás, a smart Corso. Az idén is az Antenne Kärnten stúdiójában berendezett “smart Radio” kíséri a menetet élő közvetítéssel. A délutánt ki-ki kedve szerint töltheti: ingyen látogathatja a város múzeumait, galériáit és strandját, továbbá próbautat tehet a smart roadsterrel, a smart roadster-coupéval vagy a smart crossblade-del. Este 21.00 órakor a Neuer Platzon álló Lindwurm (sárkányszobor) mellett nyitja meg kapuit Európa “legsmartosabb” autósmozija, ahová minden résztvevő ingyenjegyet kap. Aki másképp szeretné eltölteni az estéjét, ezzel párhuzamosan holdfény-hajókázásra indulhat a Thalia gőzös fedélzetén, itt élőzene és finom italok gondoskodnak hangulatos szórakozásról. 23.30 órakor kezdődik a “smart night”, ahol Lou Bega alias “Mr. Mambo Nr. 5” ad élő koncertet és forrósítja fel még jobban a hangulatot. Ezt követően kerül sor a legnépszerűbb smart-alkotásokat elismerő smart design-díjak átadására. Végül salsa- és mambo-ritmusoktól lüktető aftershow-party zárja a napot.

Augusztus 24-én smart Brunchot ad az osztrák márkaképviselet – az ízletes falatok mellett Peter Duke & Band búcsúztatja az eseménysorozatot. A rendezők emlékképpen meglepetéssel kedveskednek az egybegyűlteknek. Minden olyan smart-tulajdonos és márkarajongó részt vehet a 2003. évi smart times Eventen, aki smart-gépkocsival érkezik a rendezvényre. A programokra és a jelentkezési feltételekre vonatkozó információk június elejétől lesznek hozzáférhetők a smart Community www.mysmart.at honlapján.