A BMW csoport fellvillanyozódásából a Motorrad részleg is kiveszi a részét, a londoni Olimpia alkalmából bemutatták a C Evolution nevű, elektromos robogójukat. Tavaly Frankfurtban még csak tanulmány volt a jármű, most már a sorozatgyártásra alkalmas változatot mutatták be. Arról azonban még nem szól a fáma, mikor kerülhet gyártásba.

Műanyag váza van a BMW C Evolutionnek, amelynek hajtásáról egy 15 lóerő tartós, 47 lóerő csúcsteljesítményű elektromotor gondoskodik, a maximális sebesség 120 km/óra lehet. A gyorsulás tekintetében hozza a mai 600 köbcentis robogók szintjét a jármű, amelynek a 8 kWh kapacitású akkumulátora akár 100 km megtételére lehet elég egy feltöltéssel.

A kis méret miatt normál konnektorról kevesebb, mint három óra alatt feltölthető a teljesen lemerült telep. A lassításkor visszatermelt energia segítségével akár 10-20 százalékkal is megnövelhető a hatótávolság. Annyi ismert a BMW C Evolution jövőjéről, hogy 2014-ben megvásárolható lesz, de azt nem tudjuk, hogy a modellévről (2013 aug.) van-e szó, és hogy az éven belül mikor lesz elérhető az újdonság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!