Amíg legújabb megfilmesített kalandjában a híres képzeletbeli brit titkos ügynök, James Bond egyedi építésű Aston Martin DB10-essel száguldozik, az utca – meglehetősen gazdag – emberének meg kell elégednie holmi hétköznapi DB9 Bond Edition-nel. Nem rossz, de nem is az igazi. Mármint képzeletbeli.

Ha már az új karosszériát nem kaphatják meg, az eddig ebbe a modellbe épített legnagyobb teljesítményű, 540 LE/620 Nm teljesítményű V12-es szívómotorral vigasztalódhatnak a vásárlók. A hatfokozatú automatikus váltóval rendelkező DB9 Bond Edition 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, a csúcssebesség 294 km/h.

A világszerte 150 példányban készülő limitált szériás kupé Spectre Silver nevű fényezést kap, a karosszéria orrán-farán elhelyezett márkajelvényeket valódi ezüstből készítik, a 20 col átmérőjű felnik felületét esztergálják, alumínium a hűtőrács és a szellőző-betétek, a megjelenést karbon légterelők teszik teljessé. Az utastérben a különböző logókon felül a multimédiás fejegység kezdőképernyője egyedi. Az autó árát is a limitált szériának megfelelően lövik be, az Egyesült Államokban például 230 007 dollár lesz, és ebben már benn van két igazán különleges kiegészítő is. Egy koffer, és az Omega Seamaster Aqua Terra 150m James Bond Limited Edition elnevezésű óra Aston Martin szíjjal – ezekért egyébként 4500 dollárt kell fizetni.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!