1953-ban a Le Mans-i 24 órás futamon a győztes pilóta-páros, Tony Rolt és Duncan Hamilton a Jaguar C-Type-pal több mint 4020 kilométert tettek meg 170,3 km/óra átlagsebességgel, megdöntve ezzel a korábbi rekordot. Ők voltak az első futamgyőztesek, akik 161 km/óra (100 mérföld/óra) feletti átlagsebességgel nyerték meg a versenyt, ezen kívül a típus a második, a negyedik és a kilencedik helyet is megszerezte. A Jaguar Classic a C-Type ezen hetven évvel ezelőtti, úttörő eredménye előtt tiszteleg két exkluzív C-Type Continuation modelljével. Mindkét ‘70-Edition’ egyedi kivitelben készül a Jaguar Classic Works ultramodern létesítményében, a nagy-britanniai Coventry-ben.

A ’70-Edition’ logót a C-Type stílusjegyei ihlették. A C-Type Continuation ‘70-Edition’ mindkét példányát múltidéző szín- és anyagválasztás jellemzi. Emellett a Jaguar ékszerész partnere, a Deakin & Francis által kézzel készített, ezüstözött emblémák, ’70-Edition’ hímzés, valamint 70-es számmal ellátott, festett rajtszámtábla díszíti az autókat. A ’70 Edition’ modellek indítókulcsának egyedi burkolatát, valamint a műszerfalon elhelyezett plakettet egy 1953-es C-Type üzemanyag-tartályából készítette el a Deakin & Francis. A két autó közül az első egyedi Verbier Silver fényezést kapott, Cranberry Red belső bőrkárpitozással. Ezt a színkombinációt a C-type Platinum Anniversary kivitele ihlette, és soha többé nem fogják alkalmazni. A második ‘70-Edition’ modell a győzedelmes C-Type XKC051 előtt tiszteleg, ezért a gyári csapat hagyományos British Racing Green karosszériaszínében, Suede Green bőr belsővel készül.

Az alumínium karosszéria-lemezek alatt egy 3,4 literes, soros hathengeres motor dolgozik. A kilenc hónapnyi munkával újraalkotott erőforrást három darab, aprólékosan felújított Weber 40DCO3 porlasztó táplálja; a motor legnagyobb teljesítménye 223 lóerő. A Jaguar Classic munkatársai a legapróbb részletekre is ügyeltek a munka során. Az eredeti autókról készített fotókon jól láthatók például a fékfolyadék-tartályra szerelt konzolok. Ezeket nyilvánvalóan egy másik modellhez készítették elő, mivel a C-Type fedélzetén egyáltalán nem volt rájuk szükség. A maximális hitelesség érdekében azonban a C-Type Continuation modellek megőrizték ezt az anomáliát. Az összes Continuation modell rendelkezik FIA tanúsítvánnyal, így azok részt vehetnek különböző FIA Historic autóversenyeken, így többek között a Jaguar Classic Challenge bajnokságban, amelynek futamai különböző ikonikus helyszíneken zajlanak, Le Mans-tól Silverstone-ig.

A C-Type Continuation modellek korlátozott példányszámban elérhetők. Az első példányok már elkészültek, azokat elkezdték kiszállítani az őket izgatottan váró ügyfeleknek. A leendő ügyfelek a Jaguar Classic 3D megjelenítő programja segítségével konfigurálhatják saját C-Type modelljüket a https://classicvisualiser.jaguar.com weboldalon. A ‘70-Edition’ modellek vételára 1,5 millió angol font (plusz helyi adók.)