Van még remény a DC Design számára, nagyon is valószínű, hogy sikerül majd egyszerű tuningcégből igazi autógyártóvá válnia. Ennek pedig nem a tegnap bemutatott, meglehetősen furcsa arányokkal és nem igazán versenyképes menetteljesítményekkel rendelkező Tia az oka, hanem az itt látható Avanti. Ebből rögtön két prototípust is bemutattak az Új-Delhi Autószalonon, bizonyítva, hogy igenis komolyan gondolják a dolgot.

Annak köszönhetően, hogy ezúttal nem spóroltak a karosszéria hosszával, nagyon is szemrevaló megjelenést sikerült összehozni. Ha nem is említhető egy lapon azokkal az alkotásokkal, amelyet a tradicionális európai gyártók készítenek, azért nem lehet nagyon fogást találni a karosszérián. Azonban ennek ellenére talán túlontúl optimistának tűnik Dilip Chhabra jóslata, miszerint évi 2000 darabot fognak eladni ebből a sportkocsiból.

Nem, nem véletlenül hiányzik a szuper jelző, arról van szó, hogy a látványos megjelenést egy, a vetélytársakhoz képest szerény műszaki tartalommal párosítják az indiaiak, igaz, a 2,0 literes Ford Ecoboost turbómotornak (240 LE, 366 Nm) nem lesz majd nehéz dolga a karosszéria mozgatásával. Ennek az autónak a tömegét nem árulták el, de azt igen, hogy 10,9 millió Ft-nak megfelelő rúpia lesz majd az indulóár. Ennek tekintetében egyre inkább csak viccnek tűnik a tegnapi Tia…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!