A féléves éjszaka során nagyon pihentek lesznek a finnek, valószínűleg ez is kellett ahhoz, hogy a Nokian abroncsgyár kezdeményezésére megdöntsék a traktoros sebességi világrekordot. A Valtra traktorgyár és Juha Kankkunen is kivette a részét a dologból.

Nem véletlen, hogy Lappföldön, egy havas-jeges útszakaszon tartották a rekorddöntést, hiszen a sebességi világrekord mellett azt is szerették volna világgá kürtölni, hogy mindezt a világ első traktorokra szánt téli abroncsával, a Nokian Hakkapeliitta TRI-vel (440/80R28 151D és 540/80R38 167D méretben) hajtották végre.

Egy négyszeres rali-világbajnok mindennen tud keresztben autózni... Egy négyszeres rali-világbajnok mindennen tud keresztben autózni…

A 250 lóerős motorral szerelt Valtra T234-es traktor volánja mögött a finnek négyszeres rali-világbajnoka rögtön elsőre 130,165 km/órás tempót ért el, annak köszönhetően, hogy a Vuojärvi közelében lévő tesztpálya nagyon sima volt, nem kellett nagyon küzdeni a járművel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!