Már évek óta hódít a Ford SYNC szolgáltatása az Egyesült Államokban, nem utolsó sorban azért, mert a műholdas rádiók vétele miatt a tulajdonosoknak nem kell különféle médiumok segítségével a zenéjüket magukkal vinni.

Ezen felül segítséget tudnak kérni a központtól, igaz, manapság már nem minden esetben emberi operátor, hanem egy számítógépes menü válaszol az ügyfélnek. Ennek ellenére általános elégedettséggel használják a rendszert. Most azonban a Ford mérnökei mégis továbbfejlesztették a rendszert, mielőtt még az európai vásárlók panaszkodni kezdenének.

Az ok prózai: az Egyesült Államokban tökéletesen működő rendszer nem bírta a német autópálya-tempót. Kétszáz km/órás tempónál már nem tudta tartani a központtal a kapcsolatot a SYNC fejegység, ezért új hardvert kellett készíteni hozzá. Az európai rendszer tehát hiába néz ki úgy, hiába kap olyan menüt, mint az amerikai, egy teljesen új fejlesztésű darab. Ezek után már az európai Ford ügyfelek is teljes megelégedéssel száguldhatnak majd az információs sztrádán.