Egy 18 éves, eredeti Opel alkatrészekkel felújított, fehér Corsa B-re írt ki design pályázatot az Opel Magyarország áprilisban. A pályázatra bárki jelentkezhetett, a beérkezett pályaművekből neves zsűri választotta ki a győztest, ami airbrush technológiával került fel az autóra, amit az a Mike Tamás fújt, akit az autó- és motorversenyzők már jól ismernek, sokuk sisakját, motorját vagy motorháztetőjét pingálta már.

A nyertes grafika megálmodója Kiss Dóra, az ELTE BTK média szakos hallgatója, aki elmondta, hogy a legjobban azért örül az autónak, mert végre rászánja magát a jogosítvány megszerzésére. Koncz Gábor az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója megragadta az alkalmat és a nyereményautó mellé felajánlotta, hogy a jogosítvány megszerzésében is támogatják a nyertest. „Egy autó élvezeti értékét jelentősen megnöveli, ha a gazdája tudja használni, ezért mikor megtudtuk, hogy a nyertesnek nincsen jogosítványa, úgy döntöttünk, hogy kibővítjük a nyereményét és az autó mellett a jogosítvány megszerzésében is támogatjuk őt”. – mondta az ügyvezető igazgató.

A nyereményautó teljes műszaki felújításon esett keresztül. Az Opel Márkaszervizben a régi alkatrészeket újakra cserélték, a szokásos olaj és szűrők cseréjén kívül új fékeket és kipufogórendszert építettek be. Megjavították a légkondit, és kicserélték a futóműben elöregedett alkatrészeket, valamint a karosszérián is kijavították az idő folyamán keletkezett hibákat. A látvány érdekében a Corsa új, gyári könnyűfém felniket, azokra pedig új gumikat kapott.

A zsűriben Dévényi Dalma és Kiss Tibor, a Je Suis Belle tervezőpárosa mellett Kovács Ágnes az agneskovacs designer márka tulajdonosa, Juhos Janka ékszertervező, Mikes Tamás airbrush művész és Konkoly Ági a Miss Hungary 2012 győztese foglalt helyet – aki átadásig használta a feltunningolt autót. A zsűriben helyet foglaló magyar tervezők az eredményhirdetést követően jelentették be, hogy őszre elkészítik az első myOpel kapszulakollekciót, amelyet a dizájnpályázat inspirált. Nyolc teljes női szett készül el, amely tartalmazza az öltözetet és a kiegészítőket is, amelyek között ékszerek, táskák és övek lesznek. Az egyedi darabokhoz 2014-ben kizárólag a myOpel nyereményjátékán keresztül lehet hozzájutni az év utolsó negyedévében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!