Karl-Thomas Neumann lemondott az Adam Opel GmbH vezető pozíciójáról, és csak addig marad az igazgatótanácsban, amíg le nem zárul az Opel márka értékesítése a PSA Csoportnak. A hírek szerint nem marad sokáig munka nélkül, nem sokkal az Opel értékesítésének bejelentését követően több ajánlattal is megkeresték. A Reuters hírügynökség értesülése szerint a Volkswagen konszern ajánlatát fogadta el a menedzser, ahol az Audi márka vezetése lesz majd a feladata, azon belül is a TDI-botrány után a márka újrapozicionálása. Egyik érintett fél se kommentálta ezt a hírt.

Karl-Thomas Neumann utóda az Opel márka élén az a Michael Lohscheller lesz, aki 2012 szeptembere óta a pénzügyi igazgatója az Adam Opel GmbH-nak. A legújabb hírek szerint egyébként akár már július 31-én aláírhatja a General Motors és a PSA Csoport az Opel adásvételi szerződését, ezt követően pedig már csak az érintett versenyhivatalok jóváhagyását kell megvárni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!