Mintegy 23 000 Toyota várakozott a behajózásra egy Nagoya közeli kikötőben, amikor a szomszédban működő öntödében üzemzavar támadt, amelynek következményeként zsíros-kátrányos réteg borította be az autókat.

Muszáj kézi munkával eltávolítani a szennyeződést, ami annak ellenére is elhúzódik, hogy a Toyota 5000 dolgozóját vezérelte át erre a munkára, az érintett autók legalább egy hónapot késnek majd az elhalasztott indulás miatt, de a késés hatásai még tovább is érezhetőek lesznek, hiszen 5000 dolgozóval kevesebben készítenek új autókat. A Toyota nem akarta elárulni, milyen autók szennyeződtek be, mindössze annyit közöltek, hogy az érintett autókból 20 000 készült exportra, a maradék közel 3000 Japánban marad. A Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation által üzemeltetett öntödében június 22-én áramszünet következett be, amelynek következtében el kellett égetniük a koksz-kemence gázt, ami fokozott füstképződéssel járt. Ez a füst pedig a szomszédos telken parkoló autókat terítette be a szennyezéssel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!