Hirdetés – A biztonság az elsődleges szempont, amikor a közlekedésről van szó. Legalább annyira fontos a jármű megfelelő műszaki állapota, mint a sofőr beszámíthatósága, illetve kötelező beszerezni a szükséges kiegészítőket.

Gyerekülés nélkül ne induljunk útnak, még akkor sem, hogyha csak rövid távot szeretnénk megtenni. Sajnos a veszély ott leselkedik mindenhol. A modern technika vívmányai, amik már alapfelszereltségnek számítanak a különféle autómodellekben, hamis biztonságérzetet adnak a jármű vezetése közben, ezért sokunk hajlamos megfeledkezni a veszélyekről.

Az autók utastere elsősorban felnőttekhez lett méretezve. Ők biztonságban vannak, amennyiben bekötve utaznak. Ez nem csak az első ülésekben utazókra vonatkozik. Egy baleset során hatalmas energiák szabadulnak fel, amik úgy repítik előre a hátsó ülések utasait, akár a puskagolyót.

Már számtalanszor hallhattuk, hogy mi történik ilyenkor az emberi testtel. Rengetegen megúszhatták volna kisebb karcolásokkal és rengetegen meg is úszták azok közül, akik be voltak kötve. A gyerekülés a kicsikre lett méretezve. Korosztály szerint szerezhető be és biztonságosan rögzíthető az autóban. Még a legegyszerűbb modell is életet menthet.

Ám akadnak olyan szülők, akik nem szeretik használni, mert bonyolultnak tartják a beszerelését és sok helyet foglal a kocsiban. Azonban a felnőttek magasságához méretezett biztonsági öv és ülés egy esetleges baleset alkalmával több kárt okoz, mint amennyit használ. Fontos a fej megfelelő megtámasztása, illetve ilyenkor nem fordulhat elő, hogy az autó legkisebb utasa kicsúszik az övből.

A webáruházak kínálata kifogyhatatlan. Mindenki megtalálhatja azt a modellt, ami a csemetéjének kényelmes és biztonságos utazás nyújt. Az ilyen ülések egy másik típusa a kerékpárokra szerelhető változat. Ebből is többféle létezik, ugyanis választhatunk a csomagtartóra, a nyeregcsőre, illetve a vázra rögzíthető változatok közül. Csak úgy felpattanni a csomagtartóra, valaha jó mókának tűnt és bizonyára a bringa felsőcsövén is sokan utaztak gyerekkorukban. De elég felelőtlennek számít az a szülő, aki így indul el kerékpározni a gyermekével.

A biciklis gyerekülés kényelmes és szintén biztonságos. Megtámasztja a lábakat, amik így nem fognak a küllők közé akadni és természetesen biztonsági övvel is el van látva. Ennek köszönhetően nem fog megsérülni a kerékpár egyetlen utasa sem feltéve, ha még sisakot is használnak. Szintén széles a választék ezekből a típusokból. Választás előtt győződjünk meg róla, hogy melyik kompatibilis a bringánkkal, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk.