A Kia Motors hazai képviselete öt gépjárművet adott át a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének, az autók a telephelyek közötti közlekedést segítik majd, illetve az egészségügyi dolgozók veszik birtokba a munkába járás során. A Kia Motors Magyarország a jelenleg szünetelő tesztautó kiadás során felszabaduló autói közül ajánlotta fel a gépjárműveket. A jövőben akár tovább bővülhet az egészségügy támogatását célzó autók száma.
„Miközben erőforrásainkat a „Kontaktus nélküli szervizelés” és a „Kia Házhoz megy” újonnan bevezetett szolgáltatásainkra koncentráljuk, hogy ügyfeleink ebben a nehéz időszakban is rendben tudhassák autóik karbantartását, garanciális javításait, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a saját eszközeinkkel hozzá tudjunk járulni a jelenlegi járvány leküzdéséhez.” – mondta Nagy Norbert, a Kia Motors Magyarország ügyvezető igazgatója.

A jelenlegi krízis helyzet az idős és szociálisan hátrányos helyzetű lakosságot súlyosan érinti országszerte. Az ő egészségük megőrzése érdekében végzett tevékenységek, többek között a bevásárlás, gyógyszer kiváltás, nővér szolgálat biztosítása, komoly terheket ró a helyi Önkormányzatokra. A mindennapi feladatok ellátását szeretné az Opel Magyarország az UNIQA Biztosítóval közösen megkönnyíteni a helyi intézmények számára.
„Nagyra becsüljük azt az áldozatos munkát, amit az Önkormányzatok, valamint a velük együttműködő szociális intézmények végeznek a jelenlegi kritikus helyzetben. Gépjárműforgalmazóként fontosnak tartjuk, hogy saját eszközeinkkel támogassuk ezt az embertpróbáló feladatot, ezért ajánlottuk fel használatra céges flotta gépjárműveinket az Önkormányzatok számára” – nyilatkozta Bakai Gergely az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója.
Az Opel eddig hat város szociális támogató szolgálatának adott át autót, de terveiben szerepel további támogatások megvalósítása is. A cég együttműködő partnere, az UNIQA Biztosító az új Opel gépkocsikhoz alapfelszereltségként járó 5 éves UNIQA balesetbiztosításon felül Casco biztosítással járul hozzá a gépkocsik biztonságos használatához.
„A közös segítségnyújtás kiváló példája annak, hogy két nagyvállalat összefogása mennyire eredményes lehet egy ilyen nehéz időszakban” – nyilatkozta Polányi Zoltán, UNIQA Biztosító Igazgatóságának tagja.
Az Opel Magyarország a gépkocsikat a városban működő Opel Márkakereskedőkkel együttműködve adja át az Intézményeknek. A helyi márkakereskedők pedig, szükség szerint, ellátják a gépkocsik karbantartását.