Manapság mifelénk nem vastag takarókkal, hanem furcsa mintás tapétával álcázzák az autókat, ennek költsége ugyanis jóval alacsonyabb, és ugyanúgy nem lehet megállapítani miattuk az autó tényleges vonalait. A Kínában lefényképezett MG5 azonban nem csak ezért érdemel figyelmet.

Az ötajtós kompakt autó karosszériája mentes azoktól a különcködésektől, amelyek a távol-keleti autókat jellemzik, a sportos formát igyekeztek nagyon egyszerűen megvalósítani.

Jobb anyagok, óriáskijelző - gyorsan tanul az MG márka tulajdonsa, a Shanghai Automotive Industry Corporation Jobb anyagok, óriáskijelző – gyorsan tanul az MG márka tulajdonsa, a Shanghai Automotive Industry Corporation

Másik fontos újítása az MG5-nek, hogy a SAIC tanult az autóit korábban ért kritikákból, és az utastérben immár minőségi műanyagokat használ. Szintén ott látjuk a középkonzolon a hatalmas, az európai vetélytársakat túlszárnyaló méretű kijelzőt, amelynek két oldalára szorult a légkiömlő – mifelénk a GM használja ezt a megoldást. Várhatóan a Guangzhou Autószalonon mutatkozik majd be az új MG5, amelyet Európában is piacra dobnak majd a kínaiak.

Európai emberek számára is emészthető formát kap az MG5 ötajtós kompakt Európai emberek számára is emészthető formát kap az MG5 ötajtós kompakt