Az E 350 BlueEfficiency V6-os benzinmotorjának teljesítménye immár 306 lóerő, ehhez képest a szabványos fogyasztása 6,8-7,0 l/100 km-re csökkent. Hihetetlen? Akkor mit szólna egy 408 lóerős, biturbó V8-ashoz benzinmotorhoz, ami megelégszik 8,9 l üzemanyaggal 100 km-enként. Mindezt állítólag a Mercedes E-osztály 2011-es változata tudja.

A Mercedes E-osztály összes négyhengereséhez alapáron jár a motorleállító, az összes változat már hétfokozatú automatikus váltót kap. Előbbinek köszönhetően csökkent a 200 CDI, a 220 CDI és a 250 CDI változatok fogyasztása is. Az utastérben színes multifunkciós kijelző került a műszeregységbe, a hétfokozatú automatikus váltót a kormányoszlopon elhelyezett kis karral lehet vezérelni, ezen kívül a kormány mögötti vezérlőfülek is járnak a 7G Tronichoz.

Motorleállítóval és hétfokozatú automatával csökken a négyhengeresek fogyasztása, a V8-as és V8-as benzinesek újak a Mercedes E-osztályban Motorleállítóval és hétfokozatú automatával csökken a négyhengeresek fogyasztása, a V8-as és V8-as benzinesek újak a Mercedes E-osztályban