Az Egyesült Államokban Sonic néven forgalmazzák a Chevrolet kisautóját, nem véletlen az Aveo-tól való megkülönböztetés, hiszen más motorokkal kínálják. Az alapmotor az 1,8 literes négyhengeres, és jövőre már 1,4 literes turbóval is elérhető lesz az autó.

Ennek 138 lóerős teljesítménye mindössze 2 lóerővel magasabb az alapmotornál, ami miatt mégis a gyár szerint megérdemli az RS nevet és a sportos kiegészítőket, az a nagyobb nyomaték (200 Nm) miatti jobb rugalmasság. A turbómotor egyébként csak az ötajtós karosszériához rendelhető felár ellenében, alapfelszerelés nála a GM MyLink kommunikációs berendezése. Piros, fehér, metálszürke és fekete – utóbbi új szín a Sonic esetében – fényezéssel kérhető az RS, amely spoilerekkel és 17 colos felnikkel is többet tud a hétköznapi modelleknél.

Az utastérben sportüléseknek, vastagabb és alul kiegyenesített kormánynak örülhet a sofőr, meg egyedi műszer-grafikának. A hatfokozatú, kézi kapcsolású mellett hatfokozatú automatikus váltóval is kérhető az 1,4 literes turbómotor, előbbinél a fokozatokat, utóbbinál a végáttételt vették rövidebbre az 1,8-as szívómotorhoz képest.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!