Ahogy a katonaságnál is évszaknak-időjárásnak megfelelő álcázásokat használnak, a közelgő síszezonra való tekintettel az olasz Dacia forgalmazónál is a télies viszonyokra szabott álcafólia mellett döntöttek az új limitált szériás modellnél.

Mindössze 100 darab Dacia Duster Brave-et készítenek, ami a feltűnő megjelenéstől eltekintve nem is annyira különleges. A bőrkárpit és tetőablak kivételével lényegében az összes választható felszerelés ott van a fedélzeten, ezen kívül még a karosszériát fóliázták le – mondjuk nem nagyon erőltették meg magukat az átalakítással, a pepecs munkának számító ajtókereteket kihagyták az álcázásból.

Csak egyféle hajtással választható a Dacia Duster Brave, mégpedig a legdrágábbal, az 1,5 literes 110 lóerős dízel mind a négy kereket hajtja. Mindezért 19 900 eurót kér az olasz forgalmazó, ami egy hasonlóan felextrázott, de nem fóliázott Duster Lauréate-hoz képest nagyjából 500 eurós felárat jelent. Ennyi pénzért nem fóliáznak le egy autót még nálunk se, úgyhogy akit nem zavar a feltűnő megjelenés, annak megérheti a Brave változat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!