A Renault számára nem a diadalmas győzelmekről szól az idei F1-es szezon, de azért a franciák megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni az évi dollár-tízmilliós költésükből, most bemutatták a legújabb F1-kötődésű limitált szériát, a Trafic Formula Edition-t.

A Formula-1-hez hasonlóan itt is 1,6 literes a lökettérfogat, de kétszer annyi turbó van, igaz, még így is csak 145 lóerő a teljesítmény a versenyautó 850 lóerejével szemben. A Trafic kisteherautó technikájához nem nyúltak, az átalakítások csak optikai változásokra szorítkoznak, az alapot pedig a két üléssorral rendelkező dobozos változat adta.

Először is lefelé megnyújtották az első lökhárítót, a ködlámpák mellé apró LED-es menetfény került, könnyűfém felni, fellépők és némi versenycsík jelentik a változást kívül. Az utastérben hasított bőr borítja a kormány karimájának egy részét és a váltószoknya is ebből készült, az öt drab ülésen kék betétekkel feldobott fekete bőrkárpit feszül.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!