A BBC Top Gear autós műsorának legutóbbi részében Ausztráliában kalandoztak a műsorvezetők, az egyik feladat, amelyet megoldottak a 4000 tehénből álló csorda terelése volt, amely során a luxus-sportkocsikkal (Nissan GT-R, BMW M6 Gran Coupé, Bentley Continental V8S) bizony nagy tempóval száguldoztak a sivatagban. A műsor azzal a tanulsággal zárult, hogy lám, még ezek az alapvetően aszfaltra kitalált autók is tökéletesen végrehajtották a feladatot.

Az már nem került bele az adásba, hogy ugyan működőképesek maradtak az autók, de korántsem beszélhetünk arról, hogy túlélték az Outback-et. Vegyük példának a képeken látható Bentley-t, amelyet Richard Hammond használt és a képek készítője szerint a trió legkevésbé károsodott autója volt. Ami annyit jelent, hogy „csak” újkori értékének a felét veszítette el a károsodások miatt, és ott van még a tetemes szervizszámla.

Persze a márkaszerviz óradíjaival számolva jött ki a testvérek között is több millió Ft-os javítási számla, amelynek egy jelentős része a karosszéria teljes újrafényezése (némi lakatosmunkával együtt), de jelentősen károsodott a padlólemez és a hajtáslánc egyes elemei is megsínylették a szokatlan kiképzést. Arról egyébként nem szól a fáma, ki fizeti a számlát, a brit közszolgálati csatorna, vagy az autót a rendelkezésükre bocsájtó autógyár…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!