yenko2

Don Yenko anno az első generációs Camaro átépítéseivel szerzett magának nevet, manapság a műhely Specialty Vehicle Engineering névre hallgat, de a legújabb Camaro átépítésükhöz elővették a régi nevet. A Yenko/SC a mechanikus feltöltőről kapta a nevét, pedig az csak része a csomagnak. Első lépésként a 6,2 literes V8-as lökettérfogatát 6,8 literre növelik új főtengely segítségével, ezen kívül megerősített hajtókarok és kovácsolt dugattyúk kerülnek a blokkba. Annak tetejére egy 2,9 literes szállítási kapacitású mechanikus feltöltő kerül. A végeredmény 800 LE/1017 Nm teljesítmény!
yenko3
A karosszéria módosítása ehhez képest visszafogott, a gyári motorháztető helyére egy olyan, karbonból készített darab kerül, amely alatt elfér a gyárinál magasabb motor, a kerékjáratokat pedig retró-stílusú könnyűfém felnikkel töltik meg. A gyári új Chevrolet Camaro vételárán felül további 40 000 dollárt kérnek a Yenko/SC átépítésért, de mivel ez nem elég garancia az exkluzivitásra, mindössze 50 darabot készítenek az autóból.

yenko4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!