Aki sportol, erről álmodik. Michelisz Norbert miatt tízezrek mentek ki a Hungaroringre, óriási volt az érdeklődés a túraautó-világbajnokság (WTCC) Magyar Nagydíja iránt, a főtribün teljesen megtelt, miként az első kanyarnál elhelyezett lelátó is. A szurkolók ismét csodálatos, felejthetetlen hangulatot teremtettek.

És a főszereplő, a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert is kitett magáért. Az első futamon a második helyről rajtoló versenyző megtartotta pozícióját Yvan Muller mögött, simán faképnél hagyta a gyári Hondával száguldó Tarquinit, s bár az utolsó körökben nyomás alatt tartotta az élen autózó franciát, előzni nem tudott, így második lett – mindezt látva szinte felrobbant a lelátó, tízezrek ünnepelték Micheliszt.


 
– Miután Szlovákiában megszereztem az idei első dobogós helyezésemet, itt már a győzelem volt a célom – értékelt a célba érés után Michelisz. – Nagyon keményen nyomtam a rajtnál, de a külső íven borzasztóan nehéz dolgom volt Yvan mellett, ezért egy idő után úgy döntöttem, inkább maradok a második helyen. Legfeljebb egy kamikaze-akcióval lehetett volna esélyem, amit hiba lett volna megkockáztatni.
 
A második futamon már kamikaze-akcióval sem lett volna esélye a dobogóra, ugyanis Yvan Muller az első körben kiforgatta Gabriele Tarquinit, akinek az autója nekicsapódott a védőkorlátnak, majd onnan visszapattanva eltalálta Michelisz Hondájának jobb hátsó részét. A magyar pilótának szerencsére nem kellett feladnia a versenyt, végig tudott menni, de a nyolcadik helynél több nem igazán volt ebben a futamban.


 
– A nyolcadik helyem után is ugyanolyan fogadtatásban részesítettek a szurkolók, mint a második után, amiért nagyon hálás vagyok! Ezt a hangulatot nem lehet felülmúlni. Két szerencsétlen ütést is kapott az autóm, a futómű elállítódott, de nem annyira, hogy ne tudtam volna folytatni, s lépést is tartottam a többiekkel – mondta nem sokkal a célba érkezés után Michelisz Norbert, aki a két futamon összesen 22 pontot gyűjtött.
 
Álomszerű hétvége volt ez számára – biztos sajnálja, hogy véget ért.

Muller és Huff nyert
 
Az első futam végeredménye: 1. Muller (francia, Chevrolet) 23:17.125, 2. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 0.617 mp h., 3. Tarquini (olasz, Honda Civic) 12.670 mp h. A második futam végeredménye: 1. Robert Huff (brit, SEAT), 2. Alex MacDowall (brit, Chevrolet), 3. James Nash (brit, Chevrolet), …8. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic).
 
A pontverseny állása: 1. Yvan Muller 160 pont, 2. Gabriele Tarquini 114, 3. Rob Huff 68, 4. Tom Chilton 67, 5. James Nash 65, 6. Tom Coronel 64, 7. Michel Nykjaer 60, 8. Alex MacDowall 53, 9. Pepe Oriola 49, 10. Michelisz Norbert 48.
 
A következő verseny a Salzburgringen lesz, Ausztriában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!