Önök el tudnak képzelni az Ocatvia kombinál praktikusabb autót? A Škoda fejlesztőmérnökei megpróbálták, és a Kodiaq nevű szabadidő-autó lett ennek az eredménye, ami mindössze 4 centivel hosszabb a kombi személyautónál, de annál tágasabb belső teret kínál.

Meghívott újságírók már vezethették az erősen álcázott karosszériával rendelkező, 4,7 méter hosszú, felár ellenében 5+2 személyes karosszériával rendelkező újdonságot. Ebből az alkalomból a főbb jellemzőket is elárulták. A második sorban például a lábtér nem éri el a Superb szintjét, de azért az S-osztálynál így is többet kínál. Az öt üléses változatban a csomagtér 720 literes.

Új generációs fejegység debütál a Kodiaqban, amely eddig csak a VW és Audi márkáknál volt elérhető, megfelelő internetelőfizetés esetén például a Google műholdképét teszi a navigáció hátterének. A piaci bevezetéskor három motor közül lehet majd választani, az 1,4 TSI (125 és 150 LE) mellett a 2,0 literes TSI (180 LE), illetve a 2.0 TDI (150 és 190 LE) lesz elérhető, a gyengébbek elsőkerékhajtásúak, a többi összkerékhajtású. Pár héten belül várható a Škoda Kodiaq leleplezése, a közönségpremier a Párizsi Autószalonon lesz, a piaci bevezetés még az idén megtörténik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!