ferrari1

Épp most ünnepli a Ferrari, hogy ötven éve lépett a japán piacra, a tokiói National Art Centerben ebből az alkalomból tartott ünnepségen leplezték le legújabb típusokat, a mindössze 10 példányban készülő J50-est – vásárlónak csak a cég hűséges japán vásárlói jönnek szóba.
ferrari2
A különlegesség a targa karosszéria, ilyet utoljára a kilencvenes években kínált az olasz márka. A két darabból álló, kivehető karbon tetőt az ülések mögötti tárolóban lehet elhelyezni. A Special Projects műhely végzi majd az építést, ennek megfelelően mindegyiket a vásárló elképzelésének megfelelően valósítanak meg.

ferrari4

A jármű alapját a 488 Spider adja, ennek módosítják a vázát és a karosszériáját, a 3,9 literes V8-as biturbó teljesítménye 690 lóerő. Polikarbonát ablakon keresztül lehet csodálni a motort.
ferrari3
Nem egyszerűen csak egyedi megjelenésű karosszériát alkottak a maranellói formatervezők, az alacsonyabb szélvédő több levegőt enged a hátsó szárnyra, amely így nagyobb leszorító-erőt termel. A 20 colos pántátmérőjű kovácsolt könnyűfém felniket kifejezetten ehhez a limitált szériához készítették. A bemutató alkalmával leleplezett Ferrari J50-est három rétegű vörös fényezést és fekete-vörös belsőt kapott.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!