Kínában annyira népszerű típus a Volkswagen Passat, hogy egyszerre több generációját is kínálják, sőt, még Škoda Superbet is lehet vásárolni Passat Lingyu néven. Amikor aztán kijött a legújabb generáció, a Volkswagen illetékesei inkább kitalálták a Magotan nevet az újdonságnak, mert egyszerűen nem volt szívük leváltani a jól fogyó típust.

Ennek az autónak, mármint a Volkswagen Magotannak az új generációját sikerült körbefényképezni mindenféle álca nélkül Kínában, a fotók pedig eljutottak az Xcar weboldalhoz. Noha nem tökéletesek a fényképek, egy-két apró sarok lemaradt róluk, de azért a lényeg látszik: krómtól csillogó, a lapos fényszórókba átnyúló hűtőrács határozza majd meg az új arcot, hátul pedig az Audi A6-osra erősen hasonlító formájú lámpákat használnak – a LED-ek segítségével azonban egészen biztosan eltérő lesz majd a fény-dizájn.

A belső tér teljesen átalakul, igazi falként tornyosul az elöl helyet foglalók előtt a műszerfal, a középkonzolon ott látjuk a legújabb fejegységet, az analóg óra immár a két légkiömlő között helyezkedik el. Abból ítélve, hogy Kínában már kész autóként fényképezték le a következő Volkswagen Passat limuzint, várhatóan nem fognak szériaközeli tanulmánnyal vesződni a Párizsi Autószalonon, hanem rögtön a végleges típust ismerhetjük majd meg. Akkor számíthatunk majd az új Passat Variant első megjelenésére is, Kínában hagyományosan csak a lépcsős hátú karosszériával forgalmazzák a Magotanhoz hasonló elegáns autókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!