Nagyon úgy tűnik, a Genfi Autószalon előestéjén ismerhetjük majd meg az Audi RS3-as második karosszériaváltozatát, a lépcsős hátú Sedan-t, amellyel visszatér Győrbe ennek a forró kompakt autónak a sorozatgyártása. Erre utal, hogy a Quattroworld instagram oldalán felbukkantak az autó álcázatlan képei, majd gyorsan eltüntették azt, nem sokkal később egy második kép is felkerült az internetre, de azt is leszedték – a nem nyilvános rendezvényen 10 000 dolláros pénzbüntetést kockáztatott az, aki fényképezett.

Az Egyesült Államokban csak a nálunk gyártott karosszériával forgalmazzák az A3-ast, és oda az európai RS3-asnál sokkal vérmesebb megjelenéssel viszik majd a 367 lóerős, 2,5 literes soros öthengeres turbós motorral szerelt szedánt. Ráadásul nem sokáig marad egyedül az újdonság, hiszen vele nagyjából egy időben várható az Audi TT RS új generációjának bemutatkozása is, amely ugyanazt a hajtásláncot és erőforrást kapja, mint a magát családi autónak álcázó testvére. A több mint 400 lóerős RS3 Plus és TT RS Plus változatokra még várnunk kell egy keveset, de legalább addig se maradnak öthengeres hang nélkül a rajongók…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!