Nagy újdonságnak nem számít a Volkswagen Golf GTI, hiszen annak sorozatgyártáshoz közeli változatát már megismerhettük tavaly, ahogy az is kiderült, hogy kötéllel húzták össze a rugóit, hogy jól nézzen ki. Most azonban itt a végleges autó, amely március végétől rendelhető.

A sima GTI esetén a 2,0 literes turbómotor 220 lóerős, a 100 km/órás tempót 6,5 másodperc alatt éri el az autó, a csúcssebesség 244 km/óra. Már ebben a változatban is ott találjuk a hagyományos GTI kiegészítőket, úgymint a jellegzetes üléskárpit, a golflabda-váltógomb és a piros dekorcsíkok.

Azoknak, akik nem csak a külsőségekre vágynak, de a sportos vezethetőségre is, készül a GTI Performance. Ennél 230 lóerőt tud a 2,0 literes turbómotor, a 100 km/órás tempót 6,4 másodperc alatt éri el, csúcssebessége 249 km/óra. És itt jön a lényeg, nagyobb teljesítményű fékrendszer és mechanikus önzáró differenciálmű is jár ehhez a kivitelhez. Alapáron mindkét motorhoz hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót adnak, extraként hatfokozatú DSG váltó is rendelhető, utóbbival azonban magasabb (6,0 l/100 km helyett 6,4 iletve 6,5 l/100 km) a szabványos átlag.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!