Valószínűleg soha nem volt még egyszerre ennyi Mercedes a megyeszékhelyen. A Galla Ipari Parkban, a Bányász-körtértől nem messze tartották szombaton a veterán Mercik felújításával foglalkozó Motor Classic Kft. új üzemcsarnokának megnyitóünnepségét. A parkolókban és a csarnokokban jelenlévő prémium kategóriás német luxusautók átlagosan 30 év körüliek, a fele jóval idősebb, a másik fele csecsemő- vagy óvodáskorú. Nagy Zsolttól, a házigazda cégtulajdonostól megtudtuk, hogy az ötvenes-hatvanas években az utakat járó autókat varázsolják itt újjá, és mivel sokan a legmodernebb kocsikkal gördültek ide, így alakulhat ki a szokatlan átlagéletkor.

– Adottak a legkorszerűbb feltételek, egyedi a háttér a veterán autók felújításához – mondta megnyitójában Nagy Zsolt. Az idén Stuttgartban díjat nyertek, de természetesen ezután sem engednek a színvonalból. A nagy álmuk, hogy a Mercedes Benz hivatalos beszállítójává váljanak.

– El vagyok varázsolva, hogy az utóbbi években mennyit fejlődött Nagy Zsolt barátom üzeme, milyen magas a technikai színvonal, valamint az itt dolgozó szakemberek tudása – mondta Frank Klein, a kecskeméti Mercedes gyár igazgatója. Hozzátette, hogy magánemberként ismerte meg Zsoltot, mindketten az Old Timer autók szerelmesei. Örül neki, hogy Magyarországon két helyen is készülnek Mercedesek; ezután is támogatja Kecskemétről a tatabányai vállalkozást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!