Az osztrák Erwin Wurm szobrászművész a wolfsburgi Művészeti Múzeumban megrendezésre kerülő kiállításához készítette el a Volkswagen 11 gyakornoka segítségével a Curry Bus elnevezésű alkotást, ami egy hatalmas méretű kolbász – ami a bécsi rendszámból ítélve legálisan részt vehet a közúti forgalomban.

A munkából egyébként kivették a részüket a Volkswagen nyugdíjazott dolgozói is, az ő segítségükkel találták meg az alkotás alapját adó, leharcolt T2-es Transportert, illetve a javításhoz szükséges alkatrészek felkutatásában is segítettek a fiataloknak.

Utóbbiaknak nem csak a számukra szokatlan anyagokkal való munkát kellett elsajátítani, de meglehetősen rövid idő alatt kellett elkészíteni az alkotást. Először is az 19ö75-ös évjáratú, hosszú évek óta álló járművet rendbe hozták, majd megkezdődött az óriási kolbásszá való átépítés. E munka során a karosszériára helyezett habtömböket faragták formára, majd az egészet lefényezték.

Ezt követően már csak a jármű belsejét kellett büfékocsinak átépíteni, hiszen a kiállítás ideje alatt, szeptember 25-ig minden nap délben eredeti VW Currywurstot árulnak a múzeum bejárata előtt parkoló járműből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!