Olcsóautók világbajnoksága lesz még a végén a WTCC, ahol a Chevrolet éveken át uralta a terepet a Cruze-zal, aztán a Lada is próbálkozik a Priora alapú versenyautóval, és most a Citroën is versenybe száll a saját kis szedánjával, a C-Elysée WTCC-vel.

Egyelőre még nem tudjuk, ki lesz Sebastien Loeb társa a gyári csapatban, de itt vannak az első hivatalos képek és információk a versenyautóról, amely csak nagy vonalakban hasonlít arra, amelyet az utca embere megvásárolhat a szalonba betérve.

Az első kerekeket egy 380 LE/400 Nm teljesítményű 1,6-os turbómotor hajtja egy hatfokozatú, szekvenciális váltó közbeiktatásával, az alaposan kiszélesített (1950 mm széles felépítmény) kerékjáratokba 10×18 colos felnik kerülnek 660×275 mm-es slick abroncsokkal. A saját tömeg 1100 kg, a szabályok ezt követelik meg. Már javában tart az autó tesztelése, a 2014-es szezonban már rögtön sikereket várnak a Citroën C-Elysée WTCC-től, amire jó az esély. Persze azért szurkolunk, hogy Michelisz Norbi minél többet nyerjen…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!