Mondhatnánk, hogy méltán szavazták meg a valaha készített legrosszabb kütyünek a Sinclair C5-ös járművet, azonban épp csak arról van szó, hogy az megelőzte a korát. Nem is kevéssel, hiszen még ma sem aktuális az a nyitott karosszériás, egyszemélyes elektromos autó, amivel a nyolcvanas évek első felében akarta meghódítani a piacot Sir Clive Sinclair.

A háromkerekű jármű csúcssebessége 24 km/óra, és a legfurcsább része az, hogy az irányításra szolgáló motorkerékpár-kormány a vezető térdhajlata alatt helyezkedik el. Azért döntöttek így, mert elöl kell a hely a pedálozáshoz – ha ugyanis lemerül a telep, a Sinclair C5-ös önerőből képes továbbhaladni. Kicsit olyan a dolog, mint egy fekvőbicikli.

A legrosszabb kütyük

1. Sinclair C5 2. Rabbit mobiltelefon – a bázisállomás 100 méteres körzetében működött csak 3. Betamax videó 4. Sony MiniDisc 5. LaserDisc videó 6. Sega Game Gear 7. Squarial – a BSB tévétársaság szögletes parabolaantennája 8. Email telefon 9. Pizza olló 10. Sony DAT (Digital Audio Tape)

Nehezítve annyival, hogy akkumulátort és elég nagy méretű karosszériát is cipel az ember. Hiába adtak el közel húszezer darabot a Sinclair C5-ösből, az bukásnak számít. Talán azért nem kaptak rá az emberek 1985-ben a járműre, mert bizony esőben meglehetősen körülményes ruházatban kellett „vezetni” azt, márpedig Nagy-Britanniában sokat esik az eső.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!