A 100 éves Chevrolet jubileumi születésnapja alkalmából 100 autót ajándékoz az SOS Gyermekfalvaknak Európa szerte, melyből 6 gépjárművet a szervezet magyarországi falvai kapnak. A 6 autóból a mai napon a harmadik Chevrolet is otthonra talált a kőszegi SOS Gyermekfalunál.

A gyermekfalu lakói a jeles eseményen tánccal és ajándékkal készültek az autógyártó cég képviselőinek, amelyet Jávorszky Iván, az SOS Gyermekfalu magyarországi szervezetének igazgatója és Megyeri György, a Chevrolet regionális értékesítési igazgatójának beszéde követett. A kivételes előadások után Huber Lászlóval, Kőszeg polgármesterével és a soproni márkakereskedés vezetőjével, Horváth Tiborral együtt egy vadonatúj Chevrolet Captiva kulcsait adták át az SOS Gyermekfalu Kőszeg vezetőjének, Szilágyi Imrének. Ezután Barabás Éva vezetésével a gyermekek vették birtokukba az új „családtagot”, majd átszellemülve élvezték a szervezők által megvalósított színes programokat.

Számos színes programmal tették emlékezetessé a gyermekeknek a Chevrolet Captiva átadást a kőszegi SOS Gyermekfaluban Számos színes programmal tették emlékezetessé a gyermekeknek a Chevrolet Captiva átadást a kőszegi SOS Gyermekfaluban

A kicsiket a helyszínen a felállított ugrálóvár, vattacukros, hotdogos és pattogatott kukoricás stand mellett arcfestéssel és rajzkuckóval várták a program szervezői, valamint egy izgalmas bűvész előadással, amelyen Kovács Bence, bűvész szórakoztatta a gyermekeket hihetetlenebbnél hihetetlenebb mutatványaival. Az előadás után az ünnepség csúcspontjához érve a frissen átadott autó társaságában Janicsák Veca és a kicsik elénekelték közösen a „Boldog születésnapot”, ami alatt egy hatalmas születésnapi torta is megérkezett a helyszínre. Az édesség elfogyasztása után a gyerekek minden bizonnyal leginkább várt programpontja következett: Janicsák Veca fellépése. Az énekesnő a lelkes gyerekekkel közösen adta elő számait, valamint a kicsik által kért kedvenc dalokat is elénekelte. A rendezvény végén Sinka Zsolt, erőművész foggal húzta el a gyermekekkel megtelt Captivát.

Természetesen volt születésnapi torta is, az ünnepelttől a gyermekeknek Természetesen volt születésnapi torta is, az ünnepelttől a gyermekeknek

„Hihetetlenül izgalmas volt ez a rendezvény mindannyiunk számára, de úgy vélem talán a kicsik érezték magukat a legjobban. Már nagyon régóta készültek erre a napra és szerintem mindenképpen maradandó élmény lesz nekik. Ha ránéznek majd az autóra bizonyosan ennek az izgalmakkal teli eseménynek az emléke jut majd eszükbe”. – mondta Szilágyi Imre, faluvezető a rendezvény végén.